Antiikkikauppa on vastapainoa tilintarkastukselle
Oma Aika lehti nro 3/2015

Pertti Mäkelä järjestelee lasiesineitä antiikkiliikeessään Riihimäen keskustassa. hänen varsinainen leipätyönsä on tilintarkastus, jota häne tekee liikkeen takahuoneessa. Mäkelä on ollut aina kiinnostunut vanhoista esineistä.

Ajatus pienimuotoisesta bisneksestä muun työn ohella syntyi, kun hän lähti myymään perintönä saatuja antiikkiesineitä verkkohuutokaupassa.

”Myymisen ohessa innostuin myös ostamaan. Toiminta laajeni, kun löysin sopivan liiketilan ja sain myytävät esineet kunnolla esille”, Pertti Mäkelä kertoo.

Mäkelän Purppura-Antiikki on erikoistunut kotimaiseen lasiin ja keramiikkaan, etenkin Riihimäen Lasin tuotteisiin. Antiikkikaupassa käy muutamia asiakkaita viikossa. Kivijalkaliikkeen ohella Mäkelällä on verkkokauppa. Talven ja kevään Mäkelä tekee ympäripyöreitä päiviä tilintarkastuksen parissa. kesällä ja syksyllä jää enemmän aikaa täydentää antiikkiliikkeen valikoimia ja kuvata esineitä verkkokauppaan. hän käy myös antiikkitapahtumissa myymässä tuotteita.

Osto- ja myyntitoiminnan ansiosta Mäkelä on tutustunut antiikin harrastajiin ja päässyt perehtymään entistä syvemmälle lasiesineiden historiaan.

”Hyvät pohjatiedot auttavat myös hahmottamaan oikean hintatason. Liiketoiminta ei kannata, jos tavaraa ostaa sisään liian kovalla hinnalla.”

Suuria voittoja Mäkelä ei antiikkikaupasta havittele. Se on hänelle r5akas harrastus ja terapiaa tiukkaa keskittymistä vaativan työn vastapainoksi.

”Papereihin syventymisen lomassa on välillä rentouttavaa pitää taukoa ja käydä järjestämässä lasiesineitä liikkeen puolella.”

”Ajatus visneksestä syntyi, kun Pertti Mäkelä myi perintöantiikkia nettihuutokaupassa.”